Dodana: 1 styczeń 2007 14:46

Zmodyfikowana: 1 styczeń 2007 14:46

Propozycje dr Zbigniewa Ejsmonta

Rektor Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Białymstoku - dr Zbigniew Ejsmont przedstawia swoje typy do tegorocznej edycji Podlaskiej Marki Roku 2006. 

Smak Roku - Miód pszczeli wrzosowy, którego producentem jest: "Złota Pszczoła" Gospodarstwo Pasieczne I. i S. Semeniuk, Rozwadówka 26, 21-518 Sosnówka
Uzasadnienie: niezwykły smak miodu, a zwłaszcza aromat rzeczywiście "przypominający zapach kwiatów wrzosu".

Miejsce Roku
Hotel "Wojciech" k. Augustowa i okolice.
Uzasadnienie - wspaniale miejsce do wypoczynku, spacerów, całkowitego wyciszenia...

Pomysł Roku
Produkcja serów w gminie Korycin.
Uzasadnienie: Świetny, nowoczesny pomysł na stymulowanie rozwoju lokalnego w gminie Korycin w oparciu o produkcję specyficznych tradycyjnych produktów wiejskich - serów korycińskich.

                             
                       Więcej informacji o konkursie - kliknij na baner

Logo serwisu Twitter Logo serwisu Facebook